literaire avonturen

Het is je tijdens het bekijken van mijn website misschien opgevallen dat ik niet graag één ding tegelijk doe. Meestal zit ik niet stil en ben ik met allerlei uiteenlopende projecten tegelijk bezig.

Ik hou van afwisseling en combineer het eenzame schrijf- en vertaalwerk graag met theatermaken en lesgeven. Dat leidt vaak tot de leukste ontmoetingen en initiatieven.

Zo leidde de vertaling van Montalcino van Isabella Dusi in 2003 tot de organisatie van mijn bruiloft in het gelijknamige dorp. De schrijfster introduceerde ons bij de plaatselijke bevolking, en zowel zijzelf als alle hoofdpersonen uit het boek hielpen mee om te zorgen dat onze bruiloftsweek onvergetelijk werd.
Hoe dat allemaal tot stand kwam, lees je hier.

Door mijn theaterwerk kwam ik in 2019 in contact met de Sardijnse acteur en schrijver Giuseppe Carta, die naast een aantal dichtbundels ook de roman La morale di Santander had geschreven.
Ik stelde voor zijn boek te vertalen en ook in Nederland uit te brengen.
Intussen had ik samen met Corine Guldie, die het jaar daarvoor een literaire stage bij mij had afgerond, het idee opgevat om een bescheiden uitgeverij te beginnen voor het publiceren van boeken van en over Italië in het algemeen en Sardinië in het bijzonder.
We riepen Le Bionde Publishers in het leven en De moraal van Santander zou ons eerste project worden.

Dat leidde in 2020 tot de organisatie van een reeks literair-theatrale presentaties door heel Nederland, waarbij het boek op ludieke wijze gelanceerd zou worden. Helaas liep 2020 anders dan iedereen ooit had kunnen denken, dus de lancering van zowel Le Bionde ('de blondjes') als Santander is voorlopig uitgesteld.