Stages & mentoraten

begeleiding

Wil je kijken wat ik voor jou kan betekenen tijdens een literaire stage, een traineeship of een mentoraat? Klik dan hier.
Klik hier voor een overzicht van een deel van de stages en mentoraten die ik al heb begeleid.
Hieronder vind je de stages en mentoraten die ik zelf heb doorlopen tijdens mijn opleidingen.

 

EXPERTISECENTRUM LITERAIr vertalen -
mentoraat patty Krone

In 2009 heb ik, ter afronding van mijn opleiding aan de Vertalersvakschool, een mentoraat gevolgd bij het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV).

Mijn mentor was Patty Krone, tevens een van mijn docenten aan de Vertalersvakschool en het ITV.Voor dit mentoraat heb ik het eerste deel van de Nostradamus-trilogie van Valerio Evangelisti vertaald voor uitgeverij De Vliegende Hollander (die inmiddels niet meer bestaat).

Later heb ik ook deel twee en deel drie vertaald, alleen is het laatste deel helaas nooit gepubliceerd omdat de uitgever ophield te bestaan. Ik kreeg daarna nog met enige regelmaat mails van lezers die teleurgesteld waren omdat ze nu niet de kans kregen om te lezen hoe het verhaal afliep.

Stage introdans educatief

In 1992 en 1993 liep ik voor mij studie Theater- en Danswetenschap aan de Universiteit Utrecht stage bij Introdans Educatief in Arnhem.

 
Ik werkte mee aan de organisatie van een internationaal met voorstellingen van nationale en internationale dansgezelschappen, workshops voor en met kinderen en discussies over het kunst- en cultuurbeleid Jeugddansfestival.

(Foto's: Introdans Arnhem)

Stage greenpeace nederland

Eveneens voor mijn studie Theater- en Danswetenschap heb ik in 1991 en 1992 stage gelopen op het hoofdkantoor van Greenpeace Nederland in Amsterdam.

Foto's: Greenpeace Amsterdam

 Ik heb daar een jaar lang meegewerkt aan een educatief programma voor kinderen en ik heb zelfstandig theaterprojecten opgezet als vorm van voorlichting aan zowel kinderen als volwassenen.