BEGELEIDING VAN STAGES, MENTORATEN & traineeships

Na de literaire stage van Corine Guldie, die ik met veel plezier heb begeleid, ben ik beschikbaar als begeleider van andere vertaalstages, bijvoorbeeld voor studenten van het ITV of de Vertalersvakschool die zich willen bekwamen in het vak.

Ik kan je helpen bij het structureren en het analyseren van te vertalen teksten. Samen kunnen we op zoek gaan naar een voor jou geschikte aanpak om literaire teksten te vertalen, en ik je wegwijs maken in de wereld van het boekvertalen. Dat kan zowel online of per mail als hier op Sardinië, of een combinatie van die drie.
Het hoeft hierbij overigens niet uitsluitend te gaan om Literatuur met een hoofdletter L, ik heb ook veel ervaring in het vertalen van romans en thrillers. Het vertalen daarvan vergt weer een heel eigen aanpak.

Hier vind je een overzicht van de stages, mentoraten en traineeships die ik al heb begeleid. Dat zijn onder andere mentoraten van tweedejaars studenten van de Vertalersvakschool, die als afsluiting van de opleiding een eindvertaling van een literaire tekst moeten maken, en traineeships van (oud-)studenten die voor het eerst een vertaling voor een uitgever maken.

Interesse? Neem contact op met het ITV of de Vertalersvakschool, of stuur een mail naar info@saskiapeterzon.com, dan kunnen we samen overleggen over de mogelijkheden om een stage op maat voor je te organiseren.