(VER)Taallessen

vertalersvakschool

Vertalen is een vak! De Vertalersvakschool - Academie voor literair vertalen - is een tweejarige opleiding waar studenten door bevlogen en doorgewinterde docenten gedegen worden voorbereid op de praktijk van het literair vertalen. In 2009 was ik de eerste alumna Italiaans van deze opleiding en sinds 2021 ben ik er zelf werkzaam als enthousiaste docent.

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

teatrolingua - taaltheater

Theater is een heel effectief middel om in te zetten voor allerlei vormen van educatie. In Nederland heb ik jarenlang theaterles gegeven, onder andere op basisscholen, om kinderen te leren vrijer te bewegen en te praten, zich zelfverzekerd te presenteren en met meer zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Dit leidde aantoonbaar tot betere prestaties op allerlei gebieden. Ook voor zogenaamd 'lastige' en 'drukke' leerlingen biedt theaterles vaak uitkomst.

Op mijn theaterschool op Sardinië gebruik ik theater als middel om Italiaanse kinderen, jongeren en volwassen Engels en Frans te leren. Ook organiseer ik workshops en cursussen voor buitenlanders die Italiaans willen leren, eveneens met behulp van praktijkgerichte theateroefeningen. Kijk voor meer informatie onder het kopje Taaltheater.

leer italiaans op sardinië

Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook Italiaanse les geef.
In Nederland heb ik jarenlang privé- en groepslessen Italiaans gegeven en hier op Sardinië heb ik het TeatroLingua-programma op mijn theaterschool inmiddels uitgebreid met Italiaanse les voor buitenlandse vakantiegangers die in Alghero verblijven. Meer informatie vind je hier.

Misschien wil je Italiaans leren, maar niet uitsluitend met behulp van theaterlessen. Bijvoorbeeld omdat je van plan bent om een bezoek te brengen aan Sardinië en alvast wat 'vakantie-Italiaans' wilt leren.

Ik heb geen standaardprogramma dat ik voor elke willekeurige groep of persoon inzet, maar hou erg van de individuele aanpak. Dat kan hier op Sardinië, maar ook op afstand. Er zijn talloze mogelijkheden om jou, eventueel met je partner en/of andere gezinsleden (in de leeftijd van 4 tot 104), op een creatieve en effectieve manier Italiaans te leren. Ik maak hiervoor gebruik van lesboeken die aansluiten bij jouw wensen, maar werk ook veel met muziek, film en - zoals gezegd - theater. Daarbij kies ik voor praktijkgerichte oefeningen om zowel je passieve kennis van de taal (lezen en luisteren) als je actieve vaardigheden (schrijven en praten) te bevorderen.

Stuur een mail naar info@saskiapeterzon.com voor een programma op maat!