Favorieten: Alice Hoffman

Alice Hoffman, inmiddels een van mijn vaste auteurs, is een fantastische vertelster en het is dan ook altijd een feestje om haar boeken te vertalen.

Ik heb inmiddels zes van haar romans vertaald voor uitgeverij Orlando en hopelijk komen er daar nog veel meer bij! Hoffman verstaat de kunst om verhalen te vertellen en zeer geloofwaardige personages tot leven te wekken.

Hoffmans magische realisme zorgt altijd voor een betoverende sfeer en een zinderende gelaagdheid, maar ook haar schrijfstijl heeft iets magisch: ze tovert met woorden en dat maakt het vertalen altijd een extra leuke uitdaging. Ik vind het elke keer weer fijn om ook de vertaling die speelse, diepere laag mee te geven.

Hoffman heeft inmiddels een steeds langer wordende lijst van romans, verhalenbundels, kinderboeken en scenario's op haar naam staan. Haar boeken zijn in ruim twintig landen vertaald en in meer dan honderd landen uitgegeven. Ze wordt vaak omschreven als een 'magistrale verhalenvertelster' en haar boek Practical Magic is verfilmd, met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Nicole Kidman.

Binnenkort vind je hier mijn beschrijving van de boeken van Hoffman die ik heb vertaald.